Hälsa och livsglädje

Hälsa och livsglädje – vilken kombination!

Du kan ha god hälsa men sakna livsglädje. Du kan vara svårt sjuk men ändå känna livsglädje.
Det är här vårt tema tar avstamp.

För några år sen ordnade jag (Anne Manner) en mässa med samma rubrik. Till min stora glädje tog många utställare till sig kombinationen och bokade snabbt plats. Bland utställarna fanns till exempel en trafikskola.
– Javisst! Att ha körkort och själv kunna ta sig från punkt A till B är väl livsglädje! utbrast en av ägarna glatt.

De utställare som tog fasta på hälsodelen i konceptet var allt från försäljare av vitamintillskott till gymägare. Malax kommuns aktiva fritidsavdelning – ena riktiga hurtbullar som jobbade hårt för alla kommuninvånares bästa – var med och ordnade aktiviteter utomhus. Jag ler fortfarande när jag minns hur deras underbara energi och omsorg om varje medmänniska lyfte hela evenemanget till en nivå som en vanlig mässa aldrig kunnat nå.

Det här är bara en kort introduktion till vad som komma skall. Bästa läsare, du ska veta att vi brinner för att skapa den här digitala tidningen. Vi brinner för att kämpa mot orättvisor och för att många fler ska få må bra och känna livsglädje.

Nästa månad, 15.4, publicerar vi ett rejält paket om stresshantering och livsglädje.

Hör av dig om du vill dela med dig av dina funderingar kring hälsa oh livsglädje! Det här gör vi för dig, och vi vill verkligen veta vad just ditt hjärta klappar för!

Text och foto: Anne Manner

Fotot är taget inför mässan

”Hälsa och livsglädje” hösten 2018.

Sara-Lotta Huhtaoja och Sara Snickars

var två av glädjespridarna som

ordnade aktiviteter utomhus.